Spokojný Fasel ocenil atmosféru i organizáciu šampionátu

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 09:15 • 2 min
Spokojný Fasel ocenil atmosféru i organizáciu šampionátu

PRAHA - Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel oceňuje atmosféru i organizáciu 79. majstrovstiev sveta v Prahe a Ostrave.

slovakia

left justify in out

Motto turnaja „Hokej a úsmev“ sa podľa jeho slov naplnilo. Švajčiara potešilo, že sa šampionát vydaril zo všetkých stránok. Diváci na turnaji v Prahe a Ostrave vytvorili nový rekord v návštevnosti, na tribúny prišlo vyše 700-tisíc fanúšikov.


„Návštevníci si v súlade so sloganom užívajú celý šampionát. Prišli ľudia z celého sveta. Síce vypili veľa piva, ale nebol žiaden problém, bitka či potýčka. Je skvelé, že ľudia sú šťastní, že mohli prísť,“ povedal Fasel na hodnotiacej tlačovej besede v Prahe.


Do budúcnosti chce IIHF podľa slov jej prvého muža ešte zlepšiť výkonnosť rozhodcov a pokúsi sa po vzore NHL zaviesť mikrofóny pre mužov v pruhovanom, aby nahlas vysvetlili divákom svoje rozhodnutie. IIHF chce zjednotiť aj mantinely i kvalitu ľadu v oboch arénach, aby boli rovnaké a nevyskytovali sa veľké rozdiely ako teraz v Prahe a Ostrave.


Pozornosť IIHF sa už pomaly upriamuje na rok 2018, keď sa uskutočnia zimné olympijské hry. Stále však neexistuje dohoda o účasti hráčov z NHL na turnaji v kórejskom Pjongčangu. Pre zámorie je momentálne prioritou obnovený Svetový pohár 2016 v septembri 2016 v Toronte. „So zástupcami desiatich európskych federácií sme rokovali v sobotu v Prahe, no o Pjongčangu nepadlo ani slovo. Bola to debata predovšetkým o Svetovom pohári. V súvislosti so ZOH na nás čakajú náročné rokovania,“ priznal René Fasel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona