Spokojný De Gea: Predĺženie zmluvy s ManUtd bola najlepšia vec

NETKY.SK • 13 November 2015, 11:44 • 2 min
Spokojný De Gea: Predĺženie zmluvy s ManUtd bola najlepšia vec

MANCHESTER - Španielsky brankár David de Gea prežíva spokojné futbalové obdobie. Teší ho, že po nevydarenom prestupe do Realu Madrid zostal v Manchestri United, aby sa stal veľkou oporou 20-násobného anglického šampióna. Podľa jeho vlastných to bola najlepšia vec, aká sa mu v kariére dosiaľ prihodila.

slovakia

left justify in out

Sága ohľadom budúcnosti De Geu vyvolala na konci letného prestupového obdobia v Európe množstvo špekulácií. Španielsky reprezentant sa dohodol na podmienkach zmluvy s Realom, madridský gigant získal aj súhlas Manchestru United, no k oficiálnemu zaregistrovaniu De Geovho prestupu neprišlo. Vedenie "červených diablov" vraj poslalo dokumenty po časovom limite a De Gea sa z Madridu musel vrátiť na Ostrovy, hoci v Realu mu už chystali oficiálne predstavenie.

 

Aj preto dostával v bráne "červených diablov" v tom období priestor len Sergio Romero. De Gea napokon s koučom Louisom van Gaalom našli spoločnú reč a jeden na druhého sa môžu spoľahnúť. Holandský taktik dáva svojmu zverencovi dostatok priestoru, ten sa mu na oplátku odvďačuje kvalitnými výkonmi. Aj vďaka nemu patrí defenzíva United k najlepším v prebiehajúcom ročníku Premier League.

 

"Od prvého dňa, ako som sa vrátil po tom všetkom, čo sa stalo, mi dodal tréner veľa sebavedomia. Povedal mi, že bude všetko ako predtým," cituje portál manchestereveningnews.co.uk slová mladého brankára. De Gea následne vyzdvihol osobnosť Van Gaala. "Je to silný tréner, ktorý vyžaduje veľa. Z úzadia ho ľudia vnímajú ako človeka s charakterom a taký aj v skutočnosti je. Na druhej strane je známy tým, že veľa vtipkuje."

 

Hoci v uplynulých dueloch sprevádzala Manchester United strelecká mizéria, v Premier League ako aj Lige majstrov dosahuje úspešné výsledky. Veľa bodov udržal, respektíve získal aj kvôli De Geovi. "V tejto chvíli môžem povedať, že predĺženie môjho kontraktu na Old Trafforde bola najlepšia vec, aká sa mi mohla stať. Som skutočne šťastný, chytám za jeden z najväčších klubov na svete a cítim veľkú podporu zo strany fanúšikov," dodal De Gea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies