Spoju z Dubaja do Budapešti rozšírili kapacitu, priletel prvý Boeing 777-300

NETKY.SK • 1 December 2015, 18:07 • 2 min
Spoju z Dubaja do Budapešti rozšírili kapacitu, priletel prvý Boeing 777-300

BUDAPEŠŤ - Na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta dnes prvýkrát pristálo lietadlo Boeing 777-300 leteckej spoločnosti Emirates, ktoré priletelo z Dubaja.

slovakia

left justify in out

Emirates dnešným dňom rozširujú kapacity prepravy cestujúcich a sú prvými aerolíniami, ktoré do Budapešti pravidelne lietajú týmto typom lietadla, uviedol spravodajský server Hvg.hu.

 

"Triple Seven", ako sa tento stroj s veľkým doletom a širokým trupom v odborných kruhoch označuje, vystrieda doterajšie Airbusy A330-200, ktoré dosiaľ spájali metropolu Maďarska s najpopulárnejším turistickým cieľom v Spojených arabských emirátoch (SAE).

 

Lietadlo s konfiguráciou pre tri triedy je určené pre 364 pasažierov, pričom ponúka viac miesta pre cestujúcich v ekonomickej triede. Okrem nej sú k dispozícii aj business trieda so 42 sedadlami a prvá trieda s 12 sedadlami. Oproti airbusu, ktorý lietal z Dubaja doteraz, je dvojnásobne väčšia kapacita pre náklad, uvádza sa vo vyhlásení tejto leteckej spoločnosti.

 

Emirates prepravili na linke medzi Dubajom a Budapešťou v prvom roku fungovania vyše 150.000 cestujúcich. Priemerná obsadenosť lietadiel v uplynulých 12 mesiacoch sa pohybovala okolo 80 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies