Spojenecké nálety v Sýrii si doteraz vyžiadali 553 mŕtvych vrátane 32 civilistov

NETKY.SK • 23 Október 2014, 09:40 • 2 min
Spojenecké nálety v Sýrii si doteraz vyžiadali 553 mŕtvych vrátane 32 civilistov

BEJRÚT - Pri leteckých úderoch v Sýrii, ktoré už mesiac uskutočňujú Spojené štáty a ich spojenci na pozície ozbrojencov z takzvaného Islamského štátu, zahynulo 553 ľudí vrátane 32 civilistov. Informovalo o tom dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

slovakia

left justify in out

Väčšina obetí náletov (464) sú bojovníci Islamského štátu. Medzi civilnými obeťami je aj šesť detí a päť žien. Bilancia zahŕňa i 57 zabitých členov Frontu an-Nusra napojeného na teroristickú sieť al-Káida.

 

Spojenecké vzdušné útoky sa doteraz uskutočnili v sýrskych provinciách Aleppo, Dajr az-Zaur, Idlib, Rakka a Hasaka.

 

Spojené štáty s pomocou arabských spojencov uskutočňujú útoky v Sýrii od septembra, v Iraku už od júla. Do operácie v Iraku sú zapojené aj Veľká Británia a Francúzsko. 

 

Washington odôvodnil svoj vojenský zásah v Sýrii článkom 51 Charty Organizácie Spojených národov, ktorý hovorí o individuálnom alebo kolektívnom práve na sebaobranu proti ozbrojenému útoku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona