Spojené štáty zvažujú uvalenie sankcií voči Ukrajine

NETKY.SK • 12 December 2013, 06:32 • 2 min
Spojené štáty zvažujú uvalenie sankcií voči Ukrajine

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí zvažuje rôzne možnosti postupu voči Ukrajine, vrátane uvalenia sankcií, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Na stole sú všetky alternatívy, aj sankcie, ale samozrejme je to stále v procese vyhodnocovania," uviedla hovorkyňa Štátneho departmentu Jen Psakiová. Odmietla špecifikovať, o akých sankčných opatreniach voči Kyjevu sa uvažuje. 

Administratíva prezidenta USA Baracka Obamu kritizovala ukrajinské úrady za nočný zásah poriadkovej polície voči opozičným demonštrantom v Kyjeve. Policajti sa v noci nadnes pokúsili vytlačiť demonštrantov z kyjevského Námestia nezávislosti, epicentra pokračujúcich protestov voči prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi. 

Za pomoci buldozérov sa im podarilo zlikvidovať časť barikád a stanov. Keď sa však protestujúci postavili na prevažne nenásilný odpor, bezpečnostné sily sa napokon z námestia stiahli. Ukrajinský minister vnútra Vitalij Zacharčenko následne prisľúbil, že polícia už nepoužije silu voči účastníkom pokojných protestov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona