Spojené štáty zaslali vzbúrencom bojujúcim proti IS nové zbrane

NETKY.SK • 12 Október 2015, 19:05 • 2 min
Spojené štáty zaslali vzbúrencom bojujúcim proti IS nové zbrane

AMMÁN - Spojené štáty oznámili sýrskym vzbúrencom, že k nim smeruje zásielka nových zbraní, ktoré by im a ich kurdským spojencom mali pomôcť spustiť spoločnú ofenzívu v meste Rakka ovládanom militantmi z teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

"Stretli sme sa s Američanmi a na tomto sme sa dohodli, povedali nám, že zbrane vrátane kvalitatívne nových zbraní sú už na ceste," uviedol hovorca skupiny Front revolucionárov z Rakky, zloženej najmä z kmeňových vzbúrencov arabského pôvodu, pochádzajúcich z okolia mesta Rakka.

 

Arabskí bojovníci sú súčasťou novej aliancie nazvanej Demokratické sily Sýrie združujúcej aj kurdské Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG). Vznik aliancie oznámili dnes. Kurdským oddielom YPG podporovaným arabskými vzbúrencami sa začiatkom roka podarilo vytlačiť militantov z Islamského štátu z rozľahlých oblastí na severe Sýrie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies