Spojené štáty zakážu svojim občanom cestovať do Severnej Kórey

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 11:49 • 2 min
Spojené štáty zakážu svojim občanom cestovať do Severnej Kórey

LONDÝN - Spojené štáty zakážu svojim občanom cestovať do Severnej Kórey. Informuje o tom spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na čínskych organizátorov zájazdov. Cestovné kancelárie Koryo Tours a Young Pioneer Tours uviedli, že zákaz bude zverejnený 27. júla a do platnosti vstúpi o 30 dní neskôr. Spojené štáty sa k správe nevyjadrili.

slovakia

left justify in out

Young Pioneer Tours je cestovná kancelária, prostredníctvom ktorej sa do Kórejskej ľudovodemokratickej republiky dostal aj americký študent Otto Warmbier. V autoritárskej krajine ho za zvláštnych okolností zatkli a odsúdili na 15 rokov ťažkých prác. V júni ho severokórejské úrady v kóme poslali naspäť do USA, kde o niekoľko dní neskôr zomrel.

Spoločnosť sídliaca v Číne vzápätí oznámila, že už nebude voziť Američanov do Severnej Kórey. V piatok vydala stanovisko, podľa ktorého "vláda USA už nedovolí svojim občanom cestovať do KĽDR". Tým, ktorí tak spravia, údajne zruší cestovné doklady. Spoločnosť sa odvoláva na švédske veľvyslanectvo, ktoré spravuje americké záležitosti v Severnej Kórei.

Podľa dostupných informácií uzavretý komunistický štát v súčasnosti väzní ešte tri osoby s americkým občianstvom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona