Spojené štáty zablokovali rezolúciu OSN o zrušení rozhodnutia o Jeruzaleme

NETKY.SK • 19 December 2017, 16:53 • 2 min
Spojené štáty zablokovali rezolúciu OSN o zrušení rozhodnutia o Jeruzaleme

JERUZALEM - USA zablokovali prijaté uznesenie bezpečnostnou radou, ktorá neuznáva zmenu stavu Jeruzalema a žiada o zrušenie tohto rozhodnutia. Informuje rusvesna.eu.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie o návrhu uznesenia, ktoré rozšírilo Egypt, sa konalo v pondelok. Dokument dostal 14 hlasov na podporu. USA ako stály člen bezpečnostnej rady, využili právo veta. Projekt rezolúcie uviedol, že "akékoľvek rozhodnutia a akcie, ktoré navrhujú zmenu charakteru, postavenia a demografické zloženie Jeruzalema, nemajú žiadnu právnu silu, sú neplatné a musia byť zrušené".

 

Začiatkom decembra, prezident USA Donald Trump, oznámil uznanie Jeruzalema za hlavné mesto Izraela a podpísal dokument o prenose amerického veľvyslanectva z Tel-Avivu do tohto mesta. Rozhodnutie amerického lídra bolo pozitívne prijaté v Izraeli a naopak vyvolalo negatívnu reakciu zo strany viacerých krajín sveta, v prvom rade krajín Blízkeho východu a Palestíny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies