Spojené štáty uvalili sankcie na bratrancov Bašára Asada

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 13:16 • 2 min
Spojené štáty uvalili sankcie na bratrancov Bašára Asada

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa rozhodla o rozšírení sankcií voči Sýrii v súvislosti s prípadmi porušovania ľudských práv.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na sankčný zoznam ministerstva financií USA bolo v utorok pridaných päť občanov Sýrie a päť sýrskych spoločností. Sú medzi nimi aj bratranci sýrskeho prezidenta Bašára Asada Iháb a Ijád Mahlúfovci, ich rodinná dobročinná organizácia a tiež sýrska islamská banka Cham Bank.

 

Na fyzické a právnické subjekty zaradené na tento zoznam sa vzťahuje rozhodnutie o zmrazení akýchkoľvek prípadných aktív v americkej jurisdikcií. Súčasťou reštriktívnych opatrení je aj zákaz finančných transakcií medzi týmito subjektmi a americkými občanmi a spoločnosťami.

 

Ministerstvo financií zdôvodnilo najnovšie rozšírenie sankcií pokračujúcimi útokmi na civilné obyvateľstvo v Sýrii.

 

Rozhodnutie prišlo deň po tom, ako americká vláda obvinila sýrsky režim z masového zabíjania väzňov vo vojenskej väznici v meste Sajdnájá. Damask tieto tvrdenia kategoricky odmietol a označil ich za klamstvá. Dôkazy o masovom zabíjaní v sýrskych väzniciach už predtým zhromaždili aj viaceré západné mimovládne organizácie či aktivisti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona