Spojené štáty oficiálne vyškrtli Kubu zo zoznamu krajín podporujúcich terorizmus

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 18:13 • 2 min
Spojené štáty oficiálne vyškrtli Kubu zo zoznamu krajín podporujúcich terorizmus

WASHINGTON - Spojené štáty dnes oficiálne vyškrtli Kubu zo svojho zoznamu krajín podporujúcich terorizmus, na ktorom bola 33 rokov. Oznámilo to americké ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Týmto krokom USA odstránili prekážku, ktorá bránila obnoveniu diplomatických vzťahov medzi nimi a touto komunistami vedenou karibskou krajinou, prerušených pred 54 rokmi, uviedla agentúra Reuters.

 

Americký prezident Barack Obama a kubánsky prezident Raúl Castro vlani 17. decembra oznámili, že budú pracovať na obnovení diplomatických vzťahov, ktoré Washington prerušil v roku 1961 - dva roky po tom, ako Raúlov brat Fidel prevzal moc na Kube a začal zavádzať komunistický režim.

 

Následne Obama 14. apríla oznámil rozhodnutie vyškrtnúť Kubu z amerického zoznamu štátov podporujúcich terorizmus. Tento krok žiadala Kuba, až potom bola ochotná súhlasiť s opätovným otvorením veľvyslanectiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies