Spojené štáty izolovali vojakov, ktorí sa vrátili zo západnej Afriky

NETKY.SK • 27 Október 2014, 19:32 • 2 min
Spojené štáty izolovali vojakov, ktorí sa vrátili zo západnej Afriky

WASHINGTON - Americká armáda dala do karantény skupinu vojakov vedenú dvojhviezdičkovým generálom, ktorá sa vrátila z ebolou postihnutého regiónu západnej Afriky. Informoval o tom dnes Pentagón.

slovakia

left justify in out

Dvanásť vojakov preventívne izolovali na ich domovskej základni v talianskej Vicenze. U žiadneho z nich sa v súčasnosti neprejavujú žiadne symptómy eboly. 
     

"Nemajú povolené odísť (z izolovaného priestoru)," povedal podľa agentúry Reuters hovorca Pentagónu Steve Warren, ktorý označil opatrenie za "sprísnený monitoring".  
     

Zdôraznil pritom, že vojaci neboli vystavení nijakému konkrétnemu incidentu, pri ktorom by sa mohli nakaziť ebolou. Príslušné nariadenie prišlo podľa hovorcu z najvyšších miest armády USA. 
   

V karanténe sa nachádza 11 vojakov pod velením generálmajora Darryla Williamsa. Reštrikcie budú platiť 21 dní, čo je inkubačná doba v prípade eboly.  
     

Rovnakému opatreniu sa v ďalších dňoch budú musieť podrobiť desiatky ďalších amerických vojakov, ktorí na princípe rotácií pomáhajú úradom západoafrických krajín budovať infraštruktúru pre efektívny boj s ebolou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies