Spojené štáty chcú v novembri začať s výcvikom ukrajinskej armády

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 22:36 • 2 min
Spojené štáty chcú v novembri začať s výcvikom ukrajinskej armády

WASHINGTON - Spojené štáty zvažujú plán, na základe ktorého by koncom novembra tohto roku mohli začať s výcvikom vojakov ukrajinskej armády. Uviedol to dnes veliteľ amerických síl v Európe Frederick Ben Hodges, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hodges povedal novinárom v Pentagóne, že zamýšľaný plán počíta s rozšírením súčasného výcviku, ktorý americká armáda poskytuje členom ukrajinskej Národnej gardy. Členovia gardy spadajú pod ukrajinské ministerstvo vnútra a nie sú nasadzovaní do operácií na bojových líniách.

 

Na už prebiehajúcom výcviku stoviek príslušníkov ukrajinskej Národnej gardy sa podľa Hodgesa podieľa okolo 305 amerických vojakov.

 

Generál neposkytol ďalšie podrobnosti o zvažovanom pláne rozšírenia výcviku aj na vojakov ukrajinskej armády. Ak však Spojené štáty prijmú príslušné rozhodnutie, budú tak podľa neho musieť urobiť čoskoro, aby sa stihol plánovaný novembrový termín.

 

Washington podporuje Ukrajinu v jej boji s proruskými separatistami v Donbase aj dodávkami nesmrtiacich zbraní, ktorých primárnym účelom nie je zabitie protivníka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona