Spojené štáty chcú pomôcť k úplnému odzbrojeniu Kórejského polostrova

NETKY.SK • 22 Máj 2021, 09:04 • 2 min
Spojené štáty chcú pomôcť k úplnému odzbrojeniu Kórejského polostrova

USA - Po piatkovom stretnutí amerického prezidenta Joea Bidena s kórejským kolegom Mun Če-inom v Bielom dome, sa zástupcovia oboch krajín zhodli na tom, že sú pripravení hľadať diplomatické riešenie z dôvodu narastajúceho a pretrvávajúceho severokórejského jadrového programu.

slovakia

left justify in out

Na prehĺbenie vzťahov medzi krajinami Biden vymenoval amerického diplomata Sung Kima za Špeciálneho zástupcu USA pre KĽDR.

 

Rokovania so Severnou Kóreou musia byť zamerané na "pragmatické kroky, ktoré zmiernia napätie a posunú nás bližšie ku konečnému cieľu denuklearizácie kórejského polostrova", uviedol Biden.


img

Mun Če-in uvítal toto rozhodnutie a aj ochotu americkej vlády zasadzovať sa za denuklearizáciu diplomatickou cestou.

"Mám veľké očakávania," povedal Mun Če-in. "Najnaliehavejšia spoločná úloha, ktorá naše dve krajiny čaká je dosiahnutie úplného jadrového odzbrojenia a trvalého mieru na kórejskom polostrove."

 

Politika vocči KĽDR by mala byť nastavená v spolupráci s Južnou Kóreou. Sám prezident USA ju nazval ako "pevné" spojenectvo so Soulom základom bezpečnosti, mieru a prosperity v regióne. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies