Spojené štáty americké povolili pri vakcíne Moderna dve zmeny

NETKY.SK • 2 Apríl 2021, 09:17 • 2 min
Spojené štáty americké povolili pri vakcíne Moderna dve zmeny

WASHINGTON - Americký federálny Úrad pre kontrolu potravín a liekov povolil dve zmeny v súvislosti s vakcínou proti koronavírusu od spoločnosti Moderna.

slovakia

left justify in out

Úrad schválil nové injekčné liekovky, ktoré môžu obsahovať až 15 dávok. Regulačný orgán uviedol, že poskytovatelia vakcín môžu z pôvodných 10-dávkových liekoviek bezpečne extrahovať až 11 dávok. Uvedené zmeny pridajú do pokynov pre všetkých zdravotníckych pracovníkov.

 

img

Tieto dve novinky by mali pomôcť posilniť zásoby vakcín Moderna v Spojených štátoch a urýchliť očkovací proces. USA už zaočkovali takmer 100 miliónov dospelých obyvateľov. Prezident Joe Biden sa zaviazal, že do konca mája poskytne dostatok očkovacích látok pre celú dospelú populáciu USA. Nedávno si stanovil nový cieľ, ktorým je podanie 200 miliónov dávok počas jeho prvých 100 dní vo funkcii. Tej sa ujal 20. januára.

 

Prečítajte si tiež: Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj občania starší ako 50 rokov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona