Spojené štáty a Ukrajina nepodporili uznesenie Ruska o boj proti nacizmu

NETKY.SK • 20 December 2017, 17:14 • 2 min
Spojené štáty a Ukrajina nepodporili uznesenie Ruska o boj proti nacizmu

MOSKVA - Generálne zhromaždenie OSN prijalo každoročné uznesenie Ruska o boj proti heroizácii nacizmu, neonacizmu a iných typov diskriminačných postupov, informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Dokument podporilo 133 krajín. Znovu proti iniciatívu, ako aj mesiac dozadu, vyjadrili USA a Ukrajina. Ďalších 49 krajín, vrátane Nemecka, Poľska a Francúzka sa zdržali hlasovania. V novembri Washington požiadal o zmenu textu pripraveného Moskvou. Američania vyzvali odstrániť z projektu položku, v ktorej sa vyjadruje znepokojenie častým znesvätenim a zničením pomníkov bojovníkov proti nacizmu.

 

Ponuka Spojených štátov bola zamietnutá väčšinou hlasov. Uznesenia o protiopatreniach a boji proti nacizmu sa začali prijímať valným zhromaždením OSN v roku 2005. V roku 2016 podobný dokument podporilo 136 krajín a proti sa vyjadrili tie isté - USA a Ukrajina. Ďalších 48 krajín sa zdržalo hlasovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies