Spojené arabské emiráty nevydajú nové víza zamestnancom z KĽDR

NETKY.SK • 13 Október 2017, 06:30 • 2 min
Spojené arabské emiráty nevydajú nové víza zamestnancom z KĽDR

DUBAJ - Spojené arabské emiráty (SAE) oznámili, že zastavia vydávanie nových víz severokórejským pracovníkom, a obmedzia tak schopnosť KĽDR uniknúť sankciám a získať finančné prostriedky v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Zrušenie víz, ku ktorému došlo v čase stúpajúceho napätia medzi Severnou Kóreou a USA, sa netýka niekoľko tisíc severokórejských zamestnancov, ktorí už v krajine pracujú, uviedlo ministerstvo zahraničných vecí SAE.

 

SAE "očakáva jednotný globálny boj proti jadrovým zbraniam a raketovému programu KĽDR". Nie je jasné, čo viedlo SAE k tomuto rozhodnutiu, aj keď americké úrady tlačia svojich spojencov v Perzskom zálive, aby obmedzili svoje hospodárske vzťahy so Severnou Kóreou.

 

Minulý mesiac Kuvajt oznámil, že vyhostí veľvyslanca KĽDR a ďalších štyroch diplomatov a tiež obmedzí vydávanie víz občanom KĽDR.

 

Veľvyslanectvo USA v Abú Zabí sa k prípadu nevyjadrilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies