Spojenci uskutočnili proti pozíciám IS v Iraku a Sýrii od stredy 18 náletov

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 08:09 • 2 min
Spojenci uskutočnili proti pozíciám IS v Iraku a Sýrii od stredy 18 náletov

WASHINGTON - Americké a koaličné vojenské sily uskutočnili od stredy 18 náletov proti cieľom Islamského štátu (IS) v Sýrii a Iraku. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie armády USA.

slovakia

left justify in out

Desať útokov v Iraku bolo namierených na ciele pri mestách Bajdží, Fallúdža, Machmúr, Mósul, Sindžár a Tal Afar, kde spojenci zničili taktické jednotky, tunelový systém, bojové pozície a guľometné hniezda teroristov.

 

Osem náletov na území Sýrie si takisto kládlo za terč taktické jednotky, zhromaždiská, priekopový systém, bojové pozície a vozidlá neďaleko miest Hasaka, Aleppo, Rakka a Kobané.

 

Džihádisti však po stiahnutí sa sýrskych vládnych vojsk medzitým obsadili Walíd, posledný hraničný priechod do Iraku, nachádzajúci sa v provincii Homs, informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Extrémisti z IS v stredu prelomili obranu sýrskych vládnych jednotiek a obsadili aj monumentálne ruiny starovekého mesta Palmýra, zapísaného do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies