Spojenci opäť bombardovali Islamský štát pri meste Kobané

NETKY.SK • 28 Január 2015, 15:04 • 2 min
Spojenci opäť bombardovali Islamský štát pri meste Kobané

WASHINGTON - Vzdušné sily Spojených štátov a ich spojencov podnikli za posledných 24 hodín 13 leteckých útokov v okolí sýrskeho mesta Kobané. Cieľom útokov je vytlačiť z mesta zvyšky síl organizácie Islamský štát (IS), proti ktorej vedú v tejto oblasti pozemnú vojnu kurdské jednotky. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pri vzdušných útokoch v okolí Kobané spojenci zasiahli 12 taktických jednotiek Islamského štátu, jedno vozidlo, deväť palebných pozícií militantov, zhromaždisko, ako aj tri budovy, ktoré boli v rukách IS, uvádza sa vo vyhlásení velenia spojeneckých síl.

 

Podľa vyhlásenia amerického ministerstva obrany (Pentagónu) sa z mesta Kobané, ležiaceho pri sýrsko-tureckej hranici, podarilo v priebehu štyri mesiace trvajúcich bojov vyhnať 90 percent militantov IS.

 

Šesť leteckých útokov, ktoré spojenci uskutočnili v Iraku, kde Islamský štát zaznamenal veľké územné zisky, sa zameralo na mestá Asad, Kirkúk, Mosul a Sindžár. Podľa vyhlásenia velenia spojeneckých síl boli pri útokoch zasiahnuté taktické jednotky IS, ich kontrolné stanovištia, šesť budov a šesť prepravných kontajnerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies