Spojená škola v Nitre získala certifikát kvality LabelFrancÉducation

NETKY.SK • 16 December 2016, 15:32 • 2 min
Spojená škola v Nitre získala certifikát kvality LabelFrancÉducation

NITRA - Veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku Christophe Leonzi dnes Spojenej škole na Slančíkovej ulici v Nitre udelil ocenenie LabelFrancÉducation, ktoré je certifikátom udeľovaným za kvalitnú výučbu francúzskeho jazyka.

slovakia

left justify in out

„Je to pečať kvality a veľmi vysoké ocenenie ministrom zahraničných vecí Francúzskej republiky. Na celom svete má tento certifikát 158 škôl a my sme medzi nimi. Verím, že to bude motivovať študentov k ešte lepším výsledkom v štúdiu,“ povedal riaditeľ školy Jaroslav Maček.

 

Ako pripomenul, francúzsky veľvyslanec dnes osobne pozdravil aj žiakov školy. Tí najlepší si z jeho rúk prevzali za dosiahnuté výsledky diplomy. „Ocenených bolo 59 študentov. Všetci sa učia francúzštinu a píšu francúzske testy, ktoré sa aj vo Francúzsku opravujú. Naši žiaci dosiahli veľmi dobré výsledky, preto pán veľvyslanec prišiel na našu školu osobne,“ uviedol Maček.

 

Spojená škola v Nitre sa dnes pričlenila k štyrom bilingválnym gymnáziám, ktoré už pečať kvality získali. Zároveň je prvou slovenskou školou, ktorá certifikát získala, hoci má iba sekciu s rozšíreným vyučovaním francúzskeho jazyka.

 

Francúzsky veľvyslanec dnes ocenil, že na Spojenej škole študuje veľký počet mladých ľudí, ktorí v skúškach DELF dosiahli vysoký počet bodov. Zároveň vyzdvihol aj skutočnosť, že študenti sa neučia iba samotný jazyk, ale vo francúzštine študujú geografiu, dejepis a občiansku náuku a škola sa zameriava aj na propagáciu francúzskej kultúry.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies