Splnomocnencom pre strategické parky bude Viktor Stromček

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 16:13 • 2 min
Splnomocnencom pre strategické parky bude Viktor Stromček

BRATISLAVA - Splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov bude štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Viktor Stromček.

slovakia

left justify in out

Vláda ho má vymenovať do tejto funkcie na návrh premiéra Roberta Fica na svojom rokovaní v utorok 21. júla. Ako vyplýva z návrhu, splnomocnenec bude pôsobiť v rámci organizačnej štruktúry ministerstva dopravy, kde bude zriadený sekretariát splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.

Kabinet má zároveň schváliť návrh štatútu splnomocnenca pre túto oblasť. Vláda sa vo svojom programovom vyhlásení v roku 2012 zaviazala vytvoriť aj podmienky na ďalší rozvoj regiónov a na odstraňovanie rozdielov medzi nimi, a to najmä budovaním infraštruktúry a posilnením regiónov cez produkčné a výrobné investície. Vláda môže vymenúvať a odvolávať svojich splnomocnencov na plnenie konkrétnych úloh. 

 

Členovia vlády majú na utorňajšom zasadnutí tiež doplniť uznesenie kabinetu z 8. júla tohto roku v spojitosti so zoznamom pozemkov pre vybudovanie strategického parku. Navrhuje to minister hospodárstva Vazil Hudák. Navrhovaná zmena vyplýva z posledného vývoja v rokovaniach s konečným investorom a následne z technického spresnenia vo vzťahu k pozemkom. 

 

Vláda 8. júla schválila návrh na vydanie osvedčenia na výstavbu prvého strategického priemyselného parku pre spoločnosť MH Invest, pôsobiacu v rámci ministerstva hospodárstva. Strategický park vyrastie v Nitre a v troch priľahlých obciach Lužianky, Čakajovce a Zbehy, bude mať rozlohu takmer 733 hektárov a podľa doteraz dostupných informácií by mal byť pripravený pre nového investora z automobilového priemyslu. Park sa bude budovať od polroka budúceho roka až do konca roka 2019. MH Invest bude môcť vo verejnom záujme rýchlejšie vysporiadať a vyvlastňovať pozemky potrebné pre strategický park. 

V programe vlády je v utorok aj návrh nominácie členov slovenskej delegácie v Európskom hospodárskom a sociálnom výbore na obdobie 2015 - 2020. Návrh predkladá vedúci úradu vlády Igor Federič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies