Spišský región prekvapil nárast počtu turistov z Izraela i severu

NETKY.SK • 15 November 2016, 15:12 • 2 min
Spišský región prekvapil nárast počtu turistov z Izraela i severu

POPRAD – Počas leta navštívili región severného Spiša a Pienin najmä návštevníci zo Slovenska, prekvapil najmä nárast počtu turistov z Izraela či severských krajín. Informovala o tom Erika Šalatová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Severný Spiš a Pieniny.

slovakia

left justify in out

Turistickú sezónu v regióne oficiálne ukončili počas predošlého víkendu pešou turistikou po Ceste minerálnych prameňov. S celkovou dĺžkou 100 kilometrov spája dvanásť najvýznamnejších minerálnych prameňov v jedenástich obciach.


Podľa Šalátovej nie je možné počas jedného dňa spoznať všetky minerálne pramene celého regiónu, je ich viac ako osemdesiat. „Dary zeme predstavujú pre náš región nenahraditeľné prírodné bohatstvo. V závere letnej turistickej sezóny preto oboznamuje verejnosť s najznámejšími prameňmi jedinečnou formou. Vytvorili sme unikátnu turistickú značenú trasu, ktorá spája dvanásť prameňov,“ uviedla na margo takzvanej minerálnej cesty. Pramene vyvierajúce zo zeme severného Spiša a Pienin pôsobia podľa jej slov preukázateľne pozitívne na ľudský organizmus. Využívané sú aj pri liečbe viacerých ochorení.

 

„K azda najznámejším patrí prameň Andrej, z ktorého sa plní minerálna voda s veľmi vysokým obsahom magnézia, prameň Sulínka s využitím pri liečbe žalúdočných problémov, prameň Smerdžonka, voda, ktorá priaznivo pôsobí pri liečbe kožných chorôb v miestnych kúpeľoch, či pramene vo Vyšných Ružbachoch s blahodarnými účinkom na srdcovo-cievne ochorenia,“ vymenovala výkonná riaditeľka miestnej OOCR. Pramene sú turistom i návštevníkom prístupné počas celého roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies