Spišskonovoveská nemocnica eviduje akútny nedostatok krvi, darcov všetkých skupín prosí o pomoc

NETKY.SK • 4 November 2020, 15:20 • 2 min
Spišskonovoveská nemocnica eviduje akútny nedostatok krvi, darcov všetkých skupín prosí o pomoc

POPRAD - Akútny nedostatok krvi všetkých krvných skupín aktuálne evidujú v spišskonovoveskej nemocnici.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom mesto Spišská Nová Ves na sociálnej sieti. Zároveň prosí dobrovoľných darcov, aby prišli darovať krv. „Napriek pandémii sú v nemocniciach pacienti, ktorí nutne potrebujú krv k svojej liečbe – onkologickí pacienti, pacienti po úrazoch alebo mamičky pri komplikovaných pôrodoch,“ uvádza spišskonovoveská samospráva.

 


„Aby sme zaručili maximálnu bezpečnosť darcov i personálu, odporúčame darcom objednať sa na odber telefonicky. Na darovanie krvi prídu na presný čas a minimalizujú tak kontakt s ostatnými darcami,“ dodáva mesto Spišská Nová Ves.

 

Odberové dni v spišskonovoveskej nemocnici sú v pondelok, utorok, vo štvrtok a v piatok od 7:00 do 11:00 hodiny. Darcovia sa na odber môžu objednať na telefónnom čísle 053/4199 122. Záujemcovia nájdu všetky potrebné informácie TU.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona