Spišské divadlo uvedie premiéru komédie Klub hypochondrov

NETKY.SK • 12 Marec 2023, 15:00 • 2 min
Spišské divadlo uvedie premiéru komédie Klub hypochondrov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Spišské divadlo ako prvé na Slovensku uvedie v piatok večer satirickú komédiu súčasnej autorky Meggie W. Wrighttovej Klub hypochondrov.

slovakia

left justify in out

Dramaturg divadla Michal Babiak uviedol, že cieľom je prinášať témy a problémy, ktoré sa v aktuálnom kontexte javia ako naliehavé. "Naším zámerom bolo priniesť do kultúrneho a umeleckého prostredia dielo, ktoré ešte nebolo inscenované, a obohatiť ponuku v celonárodnom prostredí. Vychádzajúc z premisy, že divadlá s regionálnou pôsobnosťou by nemali byť iba priestorom, v ktorom sa uvádzajú len osvedčené tituly z väčších divadiel, aj Spišské divadlo si dáva za úlohu byť priestorom tvorivého hľadania a objavovania novej dramatiky, ktorá plnohodnotne reflektuje otázky a dilemy súčasného sveta," uviedol Babiak.

 

img

 

Wrighttová, vlastným menom Magdalena Wollejko, je 67-ročná poľská herečka a autorka, ktorá sa špecializuje na komediálne hry a frašky. Klub hypochondrov mal premiéru presne pred 20 rokmi. V komédii majú diváci možnosť sledovať troch kultivovaných šarmantných štyridsiatnikov, ktorých postihla kríza stredného veku a hypochondria. "Hlavní hrdinovia Ken, Leo a Tom v dôsledku rôznych životných peripetií žijú v jednom byte a sú posadnutí svojím vzhľadom a zdravotným stavom natoľko, že to hraničí s absurdnosťou. Sled vtipných situácií a nedorozumení sa začne, keď sa chystajú spoločne osláviť 40. narodeniny jedného z nich. Zámena oblekov prinesie zmätok a na scéne sa postupne objavujú ich blízki," priblížila hovorkyňa Spišského divadla Veronika Fitzeková.

 

img

 

Pri tejto inscenácii divadlo spolupracuje s režisérom Michalom Náhlikom, ktorý je spojený s Divadlom Jonáša Záborského v Prešove. O scénu, ktorá sa odohráva v jedinom priestore, a o kostýmy, sa postarala Anita Szökeová. Ústrednú trojicu priateľov stvárnili Mikuláš Macala, Pavol Gmuca a Filip Štrba. Komédia Klub hypochondrov je v aktuálnej 32. divadelnej sezóne Spišského divadla už piatou premiérou. Do do konca sezóny pripravujú v Spišskej Novej Vsi ešte Rozprávky z krivého zrkadla, komédiu Meno a inscenáciu Kubo, v ktorej sa ako hosťujúci herec predstaví Marián Labuda ml. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona