Spišská Nová Ves je medzi najkrajšími mestami Slovenska

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 12:20 • 2 min
Spišská Nová Ves je medzi najkrajšími mestami Slovenska

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Mesto Spišská Nová Ves je zatiaľ štvrtým najkrajším slovenským mestom. Vyplýva to z priebežného hlasovania v súťaži s názvom Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2015, ktorú už po ôsmykrát vyhlásil portál Slovakregion.

slovakia

left justify in out

„Toto predbežné umiestnenie nás teší, istým spôsobom sme to aj trošku očakávali, vzhľadom na to, že minulý rok sme sa umiestnili na piatom mieste,“ uviedla pre agentúru SITA vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková. Súťaž odštartovala 1. apríla a hlasovanie potrvá do konca októbra.


Podľa Jančíkovej ide zo strany hlasujúcich o prejav sympatie a lokálneho patriotizmu. „Našich obyvateľov sa snažíme motivovať k tomu, aby hlasovali za svoje mesto, a aby boli hrdí na to, že pochádzajú z tohto krásneho mesta ležiaceho v spišskom regióne, ktorý ponúka množstvo prírodných, kultúrnych i historických pamiatok,“ dodala. Patriotizmus u svojich obyvateľov sa mesto usiluje zvyšovať aj počtom kultúrnych podujatí, ktoré ponúka nielen počas leta, ale aj celoročne. „Budeme pracovať naďalej na tom, aby sme zvyšovali tento lokálny patriotizmus a lásku k mestu,“ uzavrela Jančíková.


Spišskonovovešťania si v roku 2010 zvolili aj Sedem divov mesta, medzi ktoré v hlasovaní zaradili rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie, najdlhšie šošovkovité námestie v Európe, secesnú budovu Reduty, provinčný dom s Levočskou bránou, budovu radnice, ale aj podujatie Spišský trh a mozaiku v Chráme Premenenia Pána.


Súťaž Najkrajšie mesto a obec Slovenska je určená pre všetkých, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce na Slovensku. Zo spišských miest je zatiaľ na siedmom mieste Levoča, prvé tri priečky obsadili Bardejov, Zvolen a Prievidza. Verejnosť môže mestá a obce podporiť hlasovaním prostredníctvom internetovej stránky slovakregion.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies