Spisovateľku Marshu Mehranovú našli po niekoľkých dňoch mŕtvu v jej byte

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 12:41 • 2 min
Spisovateľku Marshu Mehranovú našli po niekoľkých dňoch mŕtvu v jej byte

DUBLIN - Americkú spisovateľku iránskeho pôvodu Marshu Mehranovú, ktorá v ostatných rokoch žila najmä v Írsku, našli mŕtvu v jej byte v malej prímorskej obci na západe Zeleného ostrova. Informovali o tom dnes noviny Irish Independent.

slovakia

left justify in out

Mehranová (36), ktorá vstúpila do povedomia čitateľov medzinárodným bestsellerom Chuť granátových jabĺk, vydaným v roku 2005 aj v slovenčine, bola mŕtva už niekoľko dní, keď jej telo objavil v stredu majiteľ bytu, ktorý si v obci Lecanvey v írskom grófstve Mayo prenajímala.

 

Polícia konštatovala, že začala vyšetrovať prípad ako náhle úmrtie s tým, že zatiaľ nič nenaznačuje podozrivé okolnosti. "Nenašli sme znaky vlámania ani cudzieho zavinenia," uviedla polícia v meste Westport.

 

Rodáčka z Teheránu emigrovala so svojou rodinou do Argentíny v roku 1979 po iránskej islamskej revolúcii. Neskôr sa presťahovala do USA a napokon do Írska, kde si našla manžela. Tam napísala svoj románový debut Chuť granátových jabĺk, odohrávajúci sa v ospalom írskom mestečku, kde si trojica mladých iránskych sestier otvorí exotickú kaviareň, ktorá postupne mení atmosféru obce. 

 

Knihu preložili do mnohých jazykov a vydali v 20 krajinách; podľa jej predlohy natáča spoločnosť Matador Pictures celovečerný film v réžii Kirsten Sheridanovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies