Spisovateľka Rowlingová dala milión na kampaň za jednotu Spojeného kráľovstva

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 14:50 • 2 min
Spisovateľka Rowlingová dala milión na kampaň za jednotu Spojeného kráľovstva

LONDÝN - Spisovateľka J.K. Rowlingová darovala milión libier pre kampaň proti nezávislosti Škótska Myslí si totiž, že pre Škótsko bude lepšie zotrvať vo zväzku s Anglickom v Spojenom kráľovstve, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rowlingová, ktorá žije v škótskej metropole Edinburgh, bude jednou z približne štyroch miliónov oprávnených voličov, rozhodujúcich v septembrovom referende o zachovaní 307 rokov trvajúceho zväzku Škótov s Anglickom.

 

Autorka ságy o kúzelníkovi Harrym Potterovi povedala, že sa obáva hospodárskych dôsledkov osamostatnenia sa Škótska. "Čím viac informácií som si prečítala z nezávislých a nepredpojatých zdrojov, tým som sa viac blížila k záveru, že nezávislosť nám síce môže poskytnúť príležitosti, ale prináša aj vážne riziká," napísala Rowlingová vo vyhlásení na svojej internetovej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies