Spisovateľka Anne Rice pripravuje seriál podľa The Vampire Chronicles

NETKY.SK • 28 November 2016, 15:47 • 2 min
Spisovateľka Anne Rice pripravuje seriál podľa The Vampire Chronicles

BRATISLAVA - Americká spisovateľka Anne Rice pripravuje seriál zo sveta upírov. Autorka knižnej série The Vampire Chronicles informovala o svojich plánoch prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde tiež prezradila, že na scenári bude spolupracovať so synom Christopherom Riceom. Dej novinky by sa mal zameriavať na Lestata, ktorý je tiež hrdinom spomínanej série kníh The Vampire Chronicles. Sedemdesiatpäťročná spisovateľka a jej syn budú aj výkonnými producentmi seriálu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti Imagine Entertainment a Universal Studios plánovali nakrútiť podľa upírskych príbehov niekoľko samostatných filmov. Rice sa však napokon rozhodla, že jej dielo je vhodnejšie pre seriál. "Napriek tomu, že sme mali česť pracovať na tomto projekte s mnohými výbornými ľuďmi, naše plány nevyšli," uviedla.


Knihami zo série The Vampire Chronicles sa inšpirovali napríklad tvorcovia filmov Interview s upírom (1994), v ktorom sa predstavili Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst či Antonio Banderas alebo Kráľovná prekliatych (2002).


Anne Rice, vlastným menom Howard Allen Frances O'Brien, je známa práve vďaka knihám venujúcim sa tematike upírov. V slovenskom preklade autorke vyšli aj knihy Čas anjelov (2009), Čas lásky a zla (2010) alebo Vlčí dar (2012).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies