Spisovateľ Houellebecq obhajuje titulku Charlie Hebdo s karikatúrou Mohameda

NETKY.SK • 15 Január 2015, 10:40 • 2 min
Spisovateľ Houellebecq obhajuje titulku Charlie Hebdo s karikatúrou Mohameda

RÍM - Francúzsky spisovateľ Michel Houellebecq obraňoval satirický týždenník Charlie Hebdo za zverejnenie karikatúry proroka Mohameda na svojej tohtotýždňovej titulke - týždeň po tom, ako sa noviny stali terčom islamistických teroristov. Informovala tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Áno, toto sa malo urobiť, je to správna voľba," povedal Houellebecq talianskemu denníku Corriere della Sera v rozhovore, ktorý zverejnili v stredu.  "V podtitulku Charlie Hebdo sa píše 'nezodpovedné noviny'. Toje ich motto: je správne, že zostávajú verní svojim princípom," povedal spisovateľ.
      

V deň atentátu na redakciu sa na titulnej strane Charlie Hebdo objavila  karikatúra Houellebecqa, ktorého kniha sa práve v stredu objavila na pultoch kníhkupectiev. Románu, ktorý je fikciou o Francúzsku v roku 2022, bolo venovaných aj niekoľko ďalších strán čísla.
      

Houellebecq sa počas uplynulého týždňa objavil prakticky vo všetkých vplyvných francúzskych médiách, aby predstavil svoju knihu, ktorá okamžite vyvolala polemiku.  Autor v nej totiž predstavuje Francúzsko v roku 2022, keď ho riadi moslimská vláda a prezidentom sa stane líder moslimskej strany Ben Abbes, ktorý o sebe tvrdí, že bude ochrancom základných hodnôt. Medzi ne však radí patriarchát, polygamiu, zahaľovanie žien, ich vzdanie sa zamestnania, koniec slobody vierovyznania a konverziu k islamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona