Spisovateľ Erich von Däniken: Bohovia sa určite jedného dňa vrátia

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 17:11 • 2 min
Spisovateľ Erich von Däniken: Bohovia sa určite jedného dňa vrátia

BRATISLAVA - Fajčím, pijem, ale bohovia ma milujú - týmto vyhlásením dnes okorenil svoju tlačovú konferenciu v Bratislave Erich von Däniken. Legendárny spisovateľ a bádateľ, ktorý v apríli oslávil 79. narodeniny, štartuje na Slovensku prednáškové turné s názvom Tajomný Egypt a iné záhady staroveku.

slovakia

left justify in out

Témou jeho novej prednášky budú technicky dokonalé stavby, ktoré nás dodnes ohromujú a ich tajomné šachty. "V Egypte sú niektoré stavby, kde určite niečo nesúhlasí," naznačil energie plný spisovateľ, ktorý je známy svojimi knihami o ovplyvňovaní pozemskej kultúry mimozemskými civilizáciami.

 

Däniken upozornil na niekoľkoročné výskumy v šachtách pyramíd v hĺbke asi 60 metrov pod zemou, kde mali malé robotické zariadenia objaviť nápis. "Tie znaky, ktoré sú napísané červenou farbou, rozhodne nie sú hieroglyfy. Ťažko je tvrdiť, že pyramída pochádza z Cheopsovej doby. Keby ju postavil Cheops, tak by všetky nápisy boli hieroglyfy. Vo svojej prednáške tie obrázky ukážem," prisľúbil s tým, že predstaví aj ďalšiu záhadu - jazierko pod pyramídou, v ktorom leží sarkofág. Podľa švajčiarskeho spisovateľa s týmto poznatkom prišiel už pred 2400 rokmi grécky historik Herodotos, ktorý vo svojej knihe napísal, že videl pod pyramídou jazierko s krištáľovo čistou vodou a v ňom ležiaci sarkofág. "Egyptológia považovala tento poznatok za vyložene nemožný. Medzitým sa to jazierko našlo, skutočne je plné krištáľovo čistej vody a leží v nej sarkofág. Dá sa k nemu dostať dlhou hlbokou šachtou. Bol som tam a na prednáške z toho ukážem fotografie."

 

Bádateľ ďalej potvrdil, že sa prikláňa k názoru starých arabských legiend, ktoré tvrdia, že pyramídy postavil ešte pred potopou sveta panovník Saurit. Má isť o toho istého človeka, ktorého izraeliti poznali pod menom Henoch. "Stopercentne mal kontakt s mimozemšťanmi. On ich nazýva strážcovia nebies. Naučil sa reč týchto cudzincov a tiež ho naučili písať," doplnil Däniken s tým, že mimozemšťania mali Henochovi nadiktovať viacero vedeckých kníh. Cudzinci mali "ľudskému synovi" rozprávať o mesiaci, ktorý si berie svetlo zo slnka, vysvetlil mu kalendár a to, že Zem sa otáča okolo slnka za 365 dní. Biblia uvádza, že Henoch opustil zem v ohnivom voze. Kým odišiel odovzdal všetky nadiktované knihy svojmu synovi Matuzalemovi. "Kde sú tie knihy? Máme dochovanú iba jednu Henochovu knihu, pochádza z Etiópie. Kde sú ďalšie? Nájdeme raz v pyramíde tie staré Henochove knihy?" pýta sa Däniken.

 

Spisovateľ, ktorý tvrdí, že starovekí bohovia boli mimozemšťania, ktorí zostúpili na Zem, sa v prednáške chce venovať aj problematike "návratu bohov". "Pretože oni sa určite jedného dňa vrátia," poznamenal s úsmevom. Däniken vo svojich prácach uvádza, že mimozemšťania navštívili našu planétu minimálne trikrát. Na otázku, kedy sa vrátia a či žijú medzi nami, reagoval: "Mám indície, že sa vrátia v priebehu nasledujúcich 20 rokov, ale že by boli niektorí medzi nami, tomu neverím. Na druhej strane si myslím, že pozorovaní sme," dodal autor, ktorého preslávila knižná prvotina Spomienky na budúcnosť (1968). Odvtedy vydal štyri desiatky kníh, na konte má viacero dokumentov. Momentálne sa diváckej priazni teší dokumentárny seriál Votrelci dávnoveku (Ancient Aliens).

 

Däniken zástupcom médií potvrdil aj to, že pripravuje veľkú päťdielnu publikáciu, v ktorej zosumarizuje svoje celoživotné dielo a predovšetkým využije svoj rozsiahly dokumentačný archív. V päťdielnom zväzku ponúkne čitateľom mnohé fotografie, ktoré doposiaľ nikdy nepoužil.

 

Erich von Däniken otvorí svoje turné po slovenských a českých mestách 13. mája prednáškou v Bratislave, o deň neskôr (14.5.) sa predstaví fanúšikom v Trnave a 15. mája v Trenčíne. Turné pokračuje v ČR v Olomouci a Pardubiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies