Spis v prípade bytovej mafie pošlú na NS SR

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 12:14 • 2 min
Spis v prípade bytovej mafie pošlú na NS SR

BRATISLAVA – Okresný súd (OS) Bratislava I dnes odročil na neurčito hlavné pojednávanie v prípade Jozefa D. a ďalších obžalovaných v kauze tzv. bytovej mafie.

slovakia

left justify in out

OS BA I zašle celý spisový materiál na Najvyšší súd (NS) SR, aby posúdil, či bude vo veci ďalej konať OS BA I, alebo Špecializovaný trestný súd (ŠTS).

„Súd si radšej zaobstará názor NS SR aj z toho dôvodu, že konanie, ktoré prebieha na ŠTS, môže byť posúdené ako časť konania, o ktorom koná OS BA I,“ uviedol okrem iného predseda senátu.

 

NS SR by teraz mohol posudzovať, či tieto dve konania vedené na dvoch súdoch spolu súvisia a či sú splnené podmienky na spojenie veci, a ak áno, ktorý súd by mal vo veci ďalej konať. Obžaloba v tejto veci bola podaná ešte v roku 2010.

 

V kauze bytovej mafie je obžalovaných 14 osôb z podvodov, ktoré prebehli v rokoch 2004 až 2007. Jedna z obžalovaných medzičasom zomrela. Nehnuteľnosti v miliónových hodnotách mali prevádzať nastrčené osoby – herci za niekoľko tisíc korún.

 

Organizátori ich mali vybaviť falošnými dokladmi totožnosti. Tzv. herci sa potom mali vydávať za skutočných vlastníkov a podpisovať potrebné dokumenty. Takto mohli získať nehnuteľnosti v bratislavských Rusovciach, byt v Senici či dom v centre Bratislavy.

 

Jozef D. pred OS Bratislava I v októbri 2011 vypovedal, že pôsobil ako agent kriminálneho spravodajstva. Spisový materiál v kauze tzv. bytovej mafie je rozsiahly, má približne 12.000 strán.

 

Pôvodný sudca v tejto veci a v súčasnosti obvinený Pavol D. sa k 1. máju minulého roku vzdal funkcie sudcu, čo značne skomplikovalo doriešenie viacerých káuz, ktoré mu boli pridelené, vrátane kauzy bytovej mafie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona