Špirko chce naplno bojovať o miestenku na MS

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 11:11 • 2 min
Špirko chce naplno bojovať o miestenku na MS

BRATISLAVA - Veľakrát bojoval útočník Rastislav Špirko o nomináciu do slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta, ale ani raz mu to v minulosti nevyšlo. V aktuálnej sezóne 31-ročný Martinčan síce vynechal všetky doterajšie akcie národného tímu, no v závere marca je pripravený bojovať o miestenku na svetový šampionát.

slovakia

left justify in out

"S trénerom Zdenom Cígerom aj manažérom Robom Švehlom sme komunikovali už pred prvým zrazom. Rátalo sa so mnou, no vtedy som bol zranený a vlieklo sa to so mnou aj počas decembrovej akcie. Pred februárovou som už bol v súťažnom kolotoči, no nie dostatočne dlho. A stále som nebol stopercentne v poriadku po zdravotnej stránke. Tam sme už v kontakte neboli, no spojili sme sa teraz po klubovej sezóne," priblížil Rastislav Špirko aktuálny súťažný ročník v súvislosti s reprezentáciou a na margo neúspešného boja o MS v minulosti doplnil: "Je nové vedenie a noví tréneri. Šanca je a budem o majstrovstvá sveta bojovať. Uvidíme, ako to dopadne."


Sezónu 2015/2016 začal Špirko v rodnom Martine a po deviatich dueloch zamieril do Česka a 25 duelov vrátane play-off odohral za Kometu Brno. "Takmer polovicu sezóny som bol zranený a liečenie prebiehalo konzervatívne. Potom prišla operácia a opäť som maródil. Bolo to dosť náročné najmä po psychickej stránke. Keď som sa vrátil do zápasového kolotoča, nemôžem povedať, že som bol stopercentne zdravotne pripravený. Bolo to dosť ťažké, pretože zápasy šli v rýchlom slede a nebol čas na regeneráciu. Prvý mesiac po zranení som dosť trpel. Ale už je všetko v poriadku," prezradil skúsený útočník, ktorý môže hrať na pozícii centra i na oboch krídlach. "S trénerom Cígerom sme sa ešte nebavili o tom, či by ma chcel využiť na centri alebo na krídle. Nemám problém hrať jedno alebo druhé, podľa potreby. Je to na tréneroch," myslí si Rastislav Špirko. Jeho klubová budúcnosť je aktuálne otázna, zaoberať sa touto témou chce neskôr. "Teraz sa sústredím na reprezentačnú časť sezóny," povedal.


V národnom tíme je Špirko v súčasnosti jedným z najstarších hráčov. "To asi ani pravda nie je. Niektorí mladí chlapci sa na zrazoch javili veľmi dobre. Bude záležať len na mojich výkonoch a či trénerom budem pasovať do koncepcie. Ak nie, nič sa nedeje, je to šport. Ja sám urobím všetko pre to, aby som sa do mužstva dostal," pokračoval a vyjadril sa aj na tému omladenia mužstva: "Prišiel čas na to, aby nejaká obmena nastala. Hráči, ktorí doteraz možno nedostávali toľko príležitosti a boli brzdení stabilnými hráčmi, ktorí tam boli rok čo rok, teraz majú šancu. Môžu aj počas sezóny získavať skúsenosti, postupne sa prepracovať do mužstva a byť stabilným členom tímu."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies