Špionáž v Nemecku vykonávali USA cez súkromné firmy

NETKY.SK • 30 Október 2013, 18:44 • 2 min
Špionáž v Nemecku vykonávali USA cez súkromné firmy

BERLÍN - Súkromné americké spoločnosti vo veľkej miere pomáhali tajným službám USA so špionážou na nemeckom území. Tvrdí to stredajšie vydanie nemeckého týždenníka Stern.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho informácií približne 30 spoločností úzko spolupracovalo so CIA, NSA aj s vojenskou rozviedkou v záujme zhromažďovania informácií. Diať sa tak malo prostredníctvom koordinácie činností agentov, analýzy zachytenej komunikácie, prístupu k IT sieťam či výcviku vojakov v oblasti špionážnych techník. Stern dokonca píše o tom, že Američania zo základne v Stuttgarte riadili útoky bezpilotných lietadiel v Afrike.

Jednou z najväčších firiem bola Booz Allen Hamilton, ktorá zamestnávala aj bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena. Týždenník sa odvoláva na utajované požiadavky na zamestnancov a dohody medzi americkými vládnymi agentúrami a spoločnosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies