Spinoffy Harryho Pottera bude režírovať David Yates

NETKY.SK • 16 Október 2014, 17:04 • 2 min
Spinoffy Harryho Pottera bude režírovať David Yates

LONDÝN - Britský režisér David Yates nakrúti tri spinoffy príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi. Zástupcovia spoločnosti Warner Bros taktiež prezradili, že snímky by mali byť hotové postupne v rokoch 2016, 2018 a 2020.

slovakia

left justify in out

O scenáre sa postará J.K. Rowling, na filmoch budú spolupracovať aj David Heyman, Steve Kloves a Lionel Wigram.

Dej série sa bude odvíjať od učebnice Fantastic Beasts and Where to Find Them, ktorú používal Harry Potter. V príbehu sa objaví aj fiktívny autor knihy Newt Scamander. Príbeh trilógie sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej knihe. Herecké obsadenie zatiaľ neprezradili. 

 

Novinky potvrdila prostredníctvom sociálnej siete Facebook samotná autorka príbehov o Potterovi J.K. Rowling, ktorá vydala knihu Fantastic Beasts and Where to Find Them v roku 2001. Dielo uviedli na trh aj v slovenskom preklade pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt. 

 

Filmová séria o Harrym Potterovi pozostáva z ôsmich snímok - Harry Potter a Kameň mudrcov (2001), Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Harry Potter a Ohnivá čaša (2005), Harry Potter a Fénixov rád (2007), Harry Potter a Polovičný princ (2009) a Harry Potter a Dary smrti 1. a 2. (2010, 2011). V titulnej úlohe sa predstavil Daniel Radcliffe, po boku ktorého si zahrali aj Emma Watson (Hermiona Granger) či Rupert Grint (Ron Weasley). 

 

Päťdesiatročný David Yates režíroval posledné štyri menované filmy zo série. Okrem toho nakrútil snímky ako The Young Visiters (2003), Sex Traffic (2004) či The Girl in the Café (2005).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies