Spinoff Harryho Pottera bude možno režírovať Alfonso Cuarón

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 16:13 • 2 min
Spinoff Harryho Pottera bude možno režírovať Alfonso Cuarón

USA - Mexický režisér Alfonso Cuarón údajne rokuje o spolupráci na pripravovanom spinoffe príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Aceshowbiz.com, ktorý sa odvoláva na hollywoodsku reportérku Nikki Finke. Päťdesiatdvaročný filmár pritom režíroval tretí diel originálnej série o čarodejníkovi s názvom Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004).

 

Spinoff príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi by mali uviesť do kín 18. novembra 2016. Mená hercov zatiaľ nie sú známe, produkcie by sa však mal ujať David Heyman, ktorý spolupracoval na všetkých doterajších filmoch o magickom svete Harryho Pottera. Scenár snímky s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them píše britská spisovateľka J. K. Rowling, pričom vychádza z rovnomennej knihy, ktorú vydala v roku 2001. Tá vyšla aj v slovenskom preklade pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt. Kniha pôvodne existovala aj vo svete fiktívneho čarodejníka. 

 

Príbeh filmu, ktorý by mal byť prvým z trilógie, sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej knihe, v ktorej nie celkom obyčajný zoológ Newt Scamender popisuje svoje zážitky s bájnymi tvormi. "Pravidlá a zvyky tajomného magického sveta nebudú cudzie nikomu, kto čítal knihy o Harrym Potterovi alebo videl filmy," napísala 48-ročná Rowling vlani v septembri na sociálnu sieť Facebook. 

 

Filmová séria o Harrym Potterovi pozostáva z ôsmich snímok - Harry Potter a Kameň mudrcov (2001), Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Harry Potter a Ohnivá čaša (2005), Harry Potter a Fénixov rád (2007), Harry Potter a Polovičný princ (2009) a Harry Potter a Dary smrti 1. a 2. (2010, 2011). V titulnej úlohe sa v sérii predstavil Daniel Radcliffe, po boku ktorého si zahrali aj Emma Watson (Hermiona Granger) či Rupert Grint (Ron Weasley). Celkové celosvetové tržby série z kín prekročili sedem miliárd amerických dolárov. 

 

Režisér Alfonso Cuarón je držiteľom dvoch Oscarov, jedného Zlatého glóbusu a dvoch cien BAFTA za snímku Gravitácia (2013). Okrem toho režíroval filmy Malá princezná (1995), Veľké nádeje (1998), Mexická jazda (2001), spomínaný Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Potomkovia ľudí (2006). Podieľal sa aj na snímke Paríž, milujem ťa (2006). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona