Spielbergova novinka bude bez hudby Williamsa, ktorý mal zdravotné problémy

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 09:45 • 2 min
Spielbergova novinka bude bez hudby Williamsa, ktorý mal zdravotné problémy

NEW YORK - Novinka renomovaného amerického filmára Stevena Spielberga, triler Bridge of Spies, ktorý oživí príbeh americko-sovietskej výmeny špiónov z Berlína 60. rokov minulého storočia, bude prvým Spielbergovým dielom po desaťročiach, ktoré nebude sprevádzať filmová hudba z pera Johna Williamsa. Informovalo o tom v stredu filmové štúdio Dreamworks.

slovakia

left justify in out

Scenár filmu pripravili bratia Coenovci, hlavnú úlohu stvárni populárny Tom Hanks. Triler by do amerických kín mal prísť 16. októbra 2015.

 

John Williams mal pôvodne kontrakt na skomponovanie filmovej hudby aj pre túto Spielbergovu snímku, avšak kvôli menším zdravotným problémom musel túto prácu napokon odriecť. Pre daný film ho nahradil iný renomovaný autor filmovej hudby Thomas Newman, avšak už pre pripravovaný Spielbergov projekt The BFG podľa literárnej predlohy Roalda Dahla sa opäť ráta s účasťou Johna Williamsa.

 

Mimochodom, Bridge of Spies, bude prvým Spielbergovým filmom od Purpurovej farby (1985), ku ktorému neskomponoval hudbu John Williams. ... a odvtedy nakrútil oscarový režisér aj snímky ako napríklad Schindlerov zoznam, Zachráňte vojaka Ryana, trilógia Jurský park, Amistad, A.I. Umelá inteligencia, Minority Report, Mníchov, Lincoln či 3.-5. časť pentalógie o dobrodružstvách Indianu Jonesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies