Spiegel: Železničné stanice v Berlíne a Drážďanoch môžu byť terčami útokov

NETKY.SK • 17 Január 2015, 07:55 • 2 min
Spiegel: Železničné stanice v Berlíne a Drážďanoch môžu byť terčami útokov

BERLÍN/HAMBURG - Zahraničné spravodajské služby varovali nemecké bezpečnostné zložky pred možnými teroristickými útokmi na hlavné železničné stanice v Berlíne a v Drážďanoch, ako aj o úvahách známych džihádistov medzinárodnej scény o prípadných útokoch na pravidelné akcie protiislamského hnutia Pegida, ktorých dejiskom je už niekoľko týždňov saská metropola.

slovakia

left justify in out

Informácie zverejnil dnes v internetovom vydaní spravodajský týždenník Der Spiegel. "Berieme tieto informácie veľmi vážne," citovalo periodikum nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa bezpečnostných zložiek. Podľa rovnakého zdroja sa posilnila prítomnosť polície na železničných staniciach nemeckých veľkomiest.
      

Nemecké spolkové ministerstvo vnútra oznámilo dnes v Berlíne, že tamojšie orgány dostávajú v súčasnosti množstvo podnetov rôzneho charakteru. Je to typický dôsledok udalostí, akou boli teroristické útoky v Paríži. Každému vážnejšiemu podnetu sa venuje mimoriadna pozornosť.
      

Ako zdôraznil spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere, bezpečnostné zložky robia maximum pre efektívnu ochranu obyvateľstva. "Situácia je vážna, jestvuje dôvod na obavy a prevenciu, nie však na paniku," dodal.
      

Der Spiegel súčasne informoval o prvom nepriamom spojení medzi páchateľmi útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži a nemeckými islamistami. Jeden z bratov Kouachiovcov sa podľa tejto informácie stretol počas návštevy Ománu v roku 2011 s funkcionárom al-Káidy, ktorý neskôr odcestoval do Sýrie. Tam používal tento muž telefón, ktorý nemecké orgány dokázali priradiť medzičasom v Sýrii padlému džihádistovi Marcelovi L. z nemeckého Dinslakenu.
   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies