Spevákovi Aerosmith prekáža, že Donald Trump používa ich skladbu

NETKY.SK • 12 Október 2015, 14:21 • 2 min
Spevákovi Aerosmith prekáža, že Donald Trump používa ich skladbu

NEW YORK - Frontman americkej rockovej kapely Aerosmith Steven Tyler požiadal Donalda Trumpa, aby prestal vo svojej prezidentskej kampani používať ich skladbu Dream On. Šesťdesiatsedemročný hudobník, ktorý je autorom spomínanej piesne, tak spravil prostredníctvom svojich právnikov.

slovakia

left justify in out

Tí zaslali Trumpovi list, v ktorom uviedli, že používanie tejto skladby vytvára mylný dojem, že Tyler podporuje Trumpovu kandidatúru. Tyler, ktorý je rovnako ako Trump registrovaný republikán, pritom tvrdí, že nemá problém s Trumpom ako osobou, ale že používal jeho skladbu bez povolenia. Líder Aerosmith je už tretím interpretom, ktorý mal problém s Trumpovým výberom skladieb v kampani. Pred ním to boli Neil Young, ktorému prekážalo používanie jeho skladby Rockin' In The Free World, a R.E.M. s piesňou It's the End Of The World As We Know It (And I Feel Fine).

 

Steven Tyler, vlastným menom Steven Victor Tallarico, pôsobí v spomínanej kapele Aerosmith od jej založenia v roku 1970. Skupina debutovala o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou, pričom v súčasnosti má na konte pätnásť albumov. Tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria okrem Dream On aj Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler spolu s Joeom Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies