Speváka Slipknot okradli, zmizli aj nástroje zosnulého Graya

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 18:46 • 2 min
Speváka Slipknot okradli, zmizli aj nástroje zosnulého Graya

DES MOINES - Lídrovi americkej heavymetalovej kapely Slipknot Coreymu Taylorovi z domu v iowskom Des Moines ukradli hudobné nástroje a aparatúru v hodnote 36-tisíc dolárov (v prepočte približne 28-tisíc eur). Dve z odcudzených gitár patrili zosnulému basgitaristovi formácie Paulovi Grayovi.

slovakia

left justify in out

Spevák miestnej polícii povedal, že predmety zmizli v čase, keď bol s manželkou mesiac v Európe. Vrátili sa v sobotu 6. júla a krádež, z ktorej podozrieva kamaráta, Taylor nahlásil v nedeľu. Niektoré z odcudzených nástrojov už má opäť doma, keďže ich našli v neďalekom obchode s hudobninami, nie je však jasné, či ide aj o spomínané gitary.

Slipknot debutovali na scéne v roku 1999 eponymným albumom, z ktorého sa predalo vyše milión kópií. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004) a All Hope Is Gone (2008), pričom posledná spomínaná sa dostala na prvú priečku amerického albumového rebríčka Billboard 200 a ovládla aj rebríčky v Austrálii, Kanade, na Novom Zélande, v Rakúsku, Fínsku, Švédsku a Švajčiarsku. Kapela si vyslúžila sedem nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť Paula Graya, ktorý zomrel po náhodnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies