Speváka R. Kellyho uznali vinným. Hrozí mu doživotie!

NETKY.SK • 28 September 2021, 06:15 • 2 min
Speváka R. Kellyho uznali vinným. Hrozí mu doživotie!

NEW YORK - Interpret má už roky problémy so zákonom v súvislosti so sexuálnym zneužívaním. Proti rozsudku poroty sa plánuje odvolať, keďže takýto verdikt nečakal. Tvrdí, že je nevinný.

slovakia

left justify in out

Porota v New Yorku uznala amerického speváka R. Kellyho v pondelok vinným zo všetkých 9 bodov obžaloby vrátane vydieračstva a sexuálneho zneužívania. Informuje o tom agentúra AFP. Po 6 týždňoch znepokojivých svedectiev sa porota zložená zo 7 mužov a 5 žien radila iba 9 hodín predtým, než 54-ročného speváka uznala vinným.

 

img

 

R. Kelly čelil desaťročia obvineniam zo sexuálneho zneužívania. Vynesenie rozsudku sa očakáva 4. mája. Americká spravodajská televízna stanica CNN uviedla, že spevák môže za mrežami stráviť desaťročia a hrozí mu aj doživotie. "Dnešný verdikt označuje R. Kellyho už navždy za predátora, ktorý zneužil svoju slávu a peniaze voči mladým a bezbranným ľuďom za účelom sexuálneho uspokojenia," uviedla advokátka Jacquelyn Kasulis.  

 

Prečítajte si tiež: R. Kelly je podozrivý z ďalšieho sexuálneho zneužívania chlapca

 

Súdny proces s R. Kellym sa začal v stredu 18. augusta. Čelil obvineniam z vydieračstva, sexuálneho zneužívania dieťaťa, únosu, podplácania a nútených prác.

Týchto činov sa mal spevák, vlastným menom Robert Sylvester Kelly, dopustiť v rokoch 1994 až 2018.

 

img

 

Verdikt prišiel 13 rokov po tom, čo ho v americkom štáte Illionis oslobodili od obvinení súvisiacich s detskou pornografiou. Jeden z Kellyho obhajcov uviedol, že zvažujú podanie odvolania a sú z rozsudku sklamaní, uvádza CNN.

 

Samotný spevák sa k rozsudku nevyjadril a podľa obhajcov to nečakal. Interpret má aj ďalšie problémy so zákonom, pričom všetky majú sexuálny charakter. Čakajú ho procesy v štátoch Illinois a Minnesota. Tvrdí však, že je nevinný a odmieta akékoľvek pochybenie

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies