Speváka Lostprophets Iana Watkinsa odsúdili za pedofíliu na 35 rokov

NETKY.SK • 18 December 2013, 17:46 • 2 min
Speváka Lostprophets Iana Watkinsa odsúdili za pedofíliu na 35 rokov

LONDÝN - Na 35 rokov odňatia slobody dnes odsúdili speváka britskej rockovej skupiny Lostprophets Iana Watkinsa po tom, ako ho súd uznal vinným vo všetkých 13 bodoch obžaloby z pedofilných deliktov vrátane pokusu o znásilnenie batoľaťa.

slovakia

left justify in out

Verdiktu predchádzalo jeho priznanie sa v plnej miere, napísala agentúra DPA. Prokuratúra pri novembrovej prezentácii prípadu označila 36-ročného frontmana za "odhodlaného a presvedčeného pedofila". Medzi obvineniami okrem iného figuruje sexuálne dotýkanie sa jednoročného dieťaťa, vyzývanie jednej z fanyniek kapely, aby zneužívala svojho vlastného potomka, či výroba detskej pornografie. Predsedajúci sudca Roger Royce Watkinsovi na súde vo waleskom Cardiffe povedal, že jeho činy "vymedzili nové dimenzie nemravnosti", pričom speváka poslal za mreže. Rozsudok hovorí, že Watkins si musí vo väzení bezpodmienečne odpykať najmenej dve tretiny trestu, potom môže nasledovať prísna šesťročná skúšobná lehota. Skupina Lostprophets vznikla v roku 1997 v meste Pontypridd a vydala päť štúdiových albumov zameraných na alternatívny rock. Dve jej skladby sa dostali do prvej desiatky rebríčka UK Singles Chart, celosvetovo predala približne 3,5 milióna albumov. Po Watkinsovom zadržaní oznámila svoj definitívny rozchod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies