Speváka Cliffa Richarda zbavili obvinení zo sexuálneho zneužívania

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 07:23 • 2 min
Speváka Cliffa Richarda zbavili obvinení zo sexuálneho zneužívania

LONDÝN - Britský pop rockový spevák Cliff Richard nebude čeliť ďalšiemu vyšetrovaniu ohľadom nepodložených obvinení zo sexuálneho zneužívania v minulosti. Oznámila to vo štvrtok stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra totiž vyhlásila, že neexistujú "dostatočné dôkazy na začatie trestného stíhania" voči Richardovi. Ten je podľa vlastných slov "nadšený, že sa tieto ohavné tvrdenia a následné vyšetrovanie už konečne skončili".

 

Spevák v tejto súvislosti skritizoval médiá, ktoré uvádzali jeho meno napriek tomu, že nebol obvinený. "Menovali ma dokonca ešte predtým, ako ma vypočúvali. Cítil som sa ako živá návnada," vyhlásil 75-ročný hudobník.

 

Podľa prokuratúry ho zažalovali štyria muži, ktorí tvrdili, že Richard sa mal voči nim dopustiť sexuálnych deliktov v rokoch 1958-1983. Predpokladá sa, že jeden zo žalobcov sa voči rozhodnutiu prokuratúry ešte odvolá.

 

Sir Cliff, vlastným menom Harry Webb, vo vyhlásení uviedol: "Vždy som trval na svojej nevine, plne som spolupracoval s vyšetrovateľmi. Neviem pochopiť, prečo to trvalo tak dlho, kým sa dospelo k tomuto záveru."

 

Počas Richardovej kariéry sa po celom svete predalo vyše 250 miliónov jeho platní. Spevákovi patrí v rebríčku predajnosti singlov v Británii tretia historická priečka. V začiatkoch jeho dráhy ho sprevádzala skupina The Shadows.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies