Spevák z Monkey Business pre údajnú cenzúru vrátil cenu

NETKY.SK • 28 November 2013, 10:19 • 2 min
Spevák z Monkey Business pre údajnú cenzúru vrátil cenu

PRAHA - Český spevák Matěj Ruppert sa rozhodol vrátiť ocenenie Skokan roku, ktoré získal v roku 2006 v ankete Český slavík.

slovakia

left justify in out

K vráteniu ocenenia ho viedla údajná cenzúra organizátorov, ktorí v aktuálnom ročníku vyradili rappera Řezníka. Martin Pohl, známy pod umeleckým menom Řezník, mal získať cenu Hviezda internetu. Usporiadatelia ho však diskvalifikovali. "Řezník bol zo súťaže vylúčený, pretože v textoch svojich piesní sa vulgárnym spôsobom vyjadruje na adresu vybraných skupín obyvateľov, explicitne zobrazuje násilie a užívanie návykových látok. Je to v rozpore s princípmi súťaže," zdôvodnil organizátor diskvalifikáciu hudobníka.

Spevák Matěj Ruppert po tomto vyhlásení uviedol, že nikto by nemal mať právo cenzurovať a rozhodovať o tom, čo sa v kultúre môže a čo nie. Medzitým kontaktoval organizátora Slavíka, aby mu mohol vrátiť svoju cenu a vyzval aj ostatných držiteľov ocenenia, aby konali rovnako. Organizátor Slavíka spevákovo rozhodnutie prijal s upozornením, že každý kto by chcel súťaž kritizovať za cenzúru by sa mal najprv zoznámiť so skutočným obsahom Řezníkovej tvorby. 

Spevák Matěj Ruppert sa preslávil vystupovaním v kapele Monkey Business, s ktorou nahral albumy Why Be In When You Could Be Out (2000), Save the Robots (2001), Resistance Is Futile (2003), Kiss Me on My Ego (2005), Objects of Desire and Other Complications (2007), Twilight of Jesters? (2009), Happiness of Postmodern Age (2013). Objavil sa aj v niekoľkých českých filmoch, medzi ktoré patrí aj komédia Pupendo z roku 2003. Martin Pohl, ktorý vystupuje pod menom Řezník, je český rapper a hlavný predstaviteľ štýlu horrorcore. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies