Spevák z Def Leppard si vybral skladby, ktoré by mali zaznieť na jeho pohrebe

NETKY.SK • 8 Apríl 2018, 11:23 • 2 min
Spevák z Def Leppard si vybral skladby, ktoré by mali zaznieť na jeho pohrebe

BRATISLAVA - Spevák britskej kapely Def Leppard Joe Elliott si vybral skladby, ktoré by mali pustiť na jeho pohrebe. Päťdesiatosemročný muzikant to prezradil v rozhovore s Kylie Olsson v relácii Music And Me.

slovakia

left justify in out

„Uviedol som to aj v mojej poslednej vôli. Chcem, aby zazneli skladby Anthem od The Sensational Alex Harvey Band, All the Young Dudes od Mott the Hoople a pravdepodobne aj Rest In Peace od Mott the Hoople, čo zrejme nie je veľmi prekvapivá voľba, ale je to skvelá skladba. Možno nahrám vlastnú verziu a budem chcieť, aby ju potom pustili," povedal interpret.

Joseph Thomas Elliott Jr. je jedným zo zakladajúcich členov Def Leppard, s ktorými vydal jedenásť albumov. Hviezdy sa z nich stali zásluhou tretieho štúdiového albumu Pyromania (1983), ktorý americký magazín Rolling Stone zaradil medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Ďalšie dve nahrávky Hysteria (1987) a Adrenalize (1992) ovládli britský aj americký albumový rebríček Billboard 200.

 

Podľa odhadov predali viac ako 100 miliónov kópií albumov. Televízia VH1 ich v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov zaradila na 31. miesto a v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zas na sedemdesiatom mieste. Elliott bol tiež členom už nefungujúcej kapely Cybernauts, ktorá sa zamerala na coververzie skladieb Davida Bowieho. Pôsobí aj v skupine Down 'n' Out, ktorá hrá aj vlastné verzie spomínaných Mott the Hoople.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies