Spevák Thomas Puskailer pracuje na nových piesňach s Martinom Sarvašom

NETKY.SK • 20 Február 2017, 13:42 • 2 min
Spevák Thomas Puskailer pracuje na nových piesňach s Martinom Sarvašom

BRATISLAVA - Slovenský spevák holandského pôvodu Thomas Puskailer pripravuje nové skladby v slovenčine, na ktorých spolupracuje s textárom Martinom Sarvašom. Ten mu pomáha s prekladom, keďže 35-ročný interpret skladá piesne v anglickom jazyku.

slovakia

left justify in out

"Po prvýkrát som sa s Martinom Sarvašom spoznal pred siedmimi rokmi pri muzikáli Boyband, kde hrám. Práve on preložil skladby v muzikáli do slovenčiny. A teraz som hľadal presne textára, ktorý má skúsenosti s pretextovaním anglických textov do slovenského jazyka. Od prvého momentu sme si výborne rozumeli. Okamžite pochopil, o čo mi ide. Píšem v angličtine a potrebujem slovenský preklad tak, aby to bolo absolútne prirodzené,“ priblížil ich spoluprácu spevák, ktorý nové skladby plánuje predstaviť aj na turné.


„Štandardne dostávam demonahrávku v tzv. hatlanine, čiže nezáväznej napodobenine angličtiny. Thomas má už ale hotový skutočný anglický text, ktorý má hlavu a pätu, o to je to potom ľahšie, že základná predstava o obsahu už existuje," opísal pretextovávanie anglických piesní Sarvaš, ktorý spolupracoval s kapelami ako Tublatanka, Elán, Hex, Metalinda či spevákmi Paľom Haberom a Jankom Lehotským. "Keď ma skladba osloví, väčšinou je text hotový veľmi rýchlo a potom sú už potrebné len drobné úpravy. Tie robíme osobne pri káve, čo si neskutočne vážim, lebo je to dnes, keď všetko prebieha elektronicky, veľká výnimka. Vtedy ako autor aj ľahšie prekonávam vlastnú ješitnosť a som prístupný ku kompromisom. Vzhľadom na Thomasov pôvod a prízvuk nielen prechádzame výslovnosť, správne prízvuky a spodobovanie, ale sa snažíme vyvarovať zhlukov spoluhlások a podobných zradných miest slovenčiny,“ dodal textár.


Piesne v slovenčine pre speváka znamenajú zmenu v jeho tvorbe a spoluprácu s Martinom Sarvašom považuje za veľkú výzvu. "Som neskutočne vďačný za možnosť stretnúť sa a pracovať s osobnosťou akou je Martin. Dokonale sme si sadli. Život je cesta a prinesie nám na ňu ľudí presne v momente, keď ich potrebujeme. Pre mňa je toto obdobie veľký prelom plný zmien," uviedol Puskailer. Prvý singel, ktorý vznikol z ich vzájomnej spolupráce, bude mať názov Čakanie na zázrak a hudobník ho fanúšikom a fanúšičkám plánuje ponúknuť už čoskoro. Skladba by mala obsahovať prvky popu, folku, ale aj country.


Thomas Puskailer sa do povedomia verejnosti dostal v prvej sezóne súťaže Česko Slovenská SuperStar. Na jeho debutovom albume Make Believe (2012) sa podieľal aj producent Joe Dworniak, s ktorým spolupracovali Duran Duran či Paul McCartney. Vlani vydal druhú štúdiovku Live For the Moment. Venuje sa tiež herectvu či modelingu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona