Spevák The Weeknd po druhý raz dobyl albumový Billboard

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:44 • 2 min
Spevák The Weeknd po druhý raz dobyl albumový Billboard

BRATISLAVA - Kanadský r'n'b spevák The Weeknd debutuje so svojou treťou štúdiovkou Starboy (2016) na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Pre 26-ročného rodáka z Toronta je to druhé prvenstvo v tomto rebríčku, ktorý dobyl aj s predchádzajúcim albumom Beauty Behind The Madness (2015). Z novinky Starboy sa v prvom týždni od uvedenia na trh predalo v USA 348-tisíc kópií, čo je tretí najlepší tohtoročný debut. Lepšiu predajnosť v úvodnom týždni zaznamenali tento rok iba rapper Drake s albumom Views (1,04 milióna predaných kópií) a speváčka Beyoncé s Lemonade (653-tisíc predaných kópií).


The Weeknd, vlastným menom Abęl Makkonen Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtapey - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy. Prvú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013 a vlani vyšiel jej nasledovník Beauty Behind The Madness, s ktorým dobyl okrem Billboard 200 aj UK Chart. Spomínaná štúdiovka Starboy sa dostala do predaja 25. novembra. Interpret má na konte dve ceny Grammy, ktoré získal za album Beauty Behind The Madness a spevácky výkon v skladbe Earned It.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies