Spevák Tásler sa snaží robiť hudbu tak, ako to cíti

NETKY.SK • 9 September 2016, 13:38 • 2 min
Spevák Tásler sa snaží robiť hudbu tak, ako to cíti

BRATISLAVA – Spevák, skladateľ a hudobník Ivan Tásler (1979, Prešov) patrí napriek mladému veku k popredným osobnostiam slovenskej hudobnej scény, rovnako aj jeho skupina IMT Smile, ktorú založili so starším bratom Mirom v roku 1996.

slovakia

left justify in out

Štyrikrát získal Cenu SOZA ako autor najhranejších hudobných diel, cenou SOZA boli ako najhranejšie ocenené rovnako štyri piesne skupiny Len tebe, Kým stúpa dym, Veľa lásky a Viac.

 

Písmená IMT v názve skupiny sú skratkou mien Ivan a Miro Tásler. Bratia začínali v skupine Ruka, z ktorej sa potom v roku 1996 sformovala skupina IMT Smile. V roku 1998 vydali prvý album Klik-klak, z ktorého sú hity Nepoznám, Možno si ma pomýliš či Nedá sa ujsť. Spievala na ňom aj Katka Knechtová, ktorá bola v začiatku členkou skupiny.

 

V roku 1999 vydali druhý album Valec, z neho sú známe skladby Ľudia nie sú zlí a Veselá pesnička. V roku 2000 vyšiel tretí album Nech sa páči s hitmi Tajné milovanie, Opri sa o mňa a Vyvedený z miery. V ankete Slávik sa IMT Smile za roky 1999 a 2000 umiestnila vždy na druhom mieste za skupinou Elán. Dnes majú na svojom konte desať štúdiových albumov, desiaty s názvom Na ceste 1979 vydali v marci 2015. V závere roka oslávi skupina IMT Smile 20 rokov na hudobnej scéne.

 

„Je to príjemný pocit, keď vaša pesnička je najhranejšou v éteri. Tieto ocenenia sú príjemné, ale prirovnania najúspešnejší a podobne veľmi nevnímam. Ja sa len snažím robiť hudbu tak, ako to cítim. To, že piesne v danej chvíli zafungovali, je spojením viacerých vecí. Ja som ju zložil a naspieval, prispela k tomu aj kapela a jej členovia, aké koncerty sme odohrali, aký mali dopad a podobne. Ja som tie ceny preberal, ale je to robota viacerých ľudí,“ povedal k cenám SOZA pre TASR Ivan Tásler.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies