Spevák Sam Smith vytvoril dva svetové rekordy

NETKY.SK • 19 Október 2015, 15:29 • 2 min
Spevák Sam Smith vytvoril dva svetové rekordy

LONDÝN - Anglický spevák Sam Smith vytvoril dva Guinnessove svetové rekordy. Dvadsaťtriročný rodák z Londýna je prvým interpretom, ktorý so skladbou k bondovke dobyl britský singlový rebríček.

slovakia

left justify in out

Podarilo sa mu to s piesňou Writing's On The Wall, ktorá je ústrednou piesňou najnovšieho filmu o Jamesovi Bondovi s názvom Spectre. Druhý rekord vytvoril so štúdiovkou In The Lonely Hour (2014), ktorá strávila 69 týždňov bez prestávky v prvej desiatke UK Chartu, čo je historicky najdlhšie neprerušované umiestnenie v top 10 pre debutový album.

 

 

Samuel Frederick Smith sa stal známym v roku 2012 vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. O rok neskôr sa podieľal na singli La La La, ktorý vydal producent Naughty Boy a taktiež vydal EP nahrávku Nirvana. Na ňu nadviazal vlani v máji spomínaným albumom In The Lonely Hour, ktorý obsahuje single Money On My Mind, Like I Can, I'm Not The Only One či Stay With Me. Smith je víťazom ankety BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Okrem toho získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards. V piatok 6. novembra plánuje vydať reedíciu prvého albumu s názvom In The Lonely Hour: The Drowning Shadows Edition.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona