Spevák Ryan Tedder z OneRepublic bojoval s úzkosťou

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 10:15 • 2 min
Spevák Ryan Tedder z OneRepublic bojoval s úzkosťou

BRATISLAVA - Americký spevák, skladateľ, multiinštrumentalista a producent Ryan Tedder, ktorý je lídrom pop-rockovej kapely OneRepublic, bojoval v ostatných mesiacoch s úzkosťou.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný interpret to prezradil vo vyhlásení na sociálnej sieti Facebook, kde vysvetlil, že dôvodom ich štvormesačnej pauzy bol ich náročný pracovný režim.

 

"Bol som na pokraji nervového zrútenia, nespal som, bol som na liekoch, nešťastný, úzkosť na paralizujúcej úrovni a to všetko z púhej únavy. Pozrel som do kalendára a zistil, že som bol preč dvesto dní z roku 2016 a stále ma čakali ďalšie tri týždne preč od rodiny, mojej manželky, detí, priateľov, v podstate od môjho života. Uvedomil som si, že to takto bolo uplynulých desať rokov. V tom momente som chcel skončiť a takmer som to aj urobil," vyjadril sa rodák z Tulsy v Oklahome. Ako napísal, požiadal preto label, pod ktorým kapela nahráva, aby pozastavili propagáciu ich zatiaľ posledného albumu Oh My My (2016), a venoval sa iným projektom.

"Našťastie stále milujeme to čo robíme a nesmierne milujeme vás (fanúšikov, pozn. red.) a vystupovanie naživo. Milujeme to, a tak to budeme robiť. Ale zmeníme rozsah v akom budeme vydávať novú hudbu a aj prístup ku koncertovaniu," vysvetlil Tedder a dodal, že oddnes začnú zverejňovať nové skladby, a budú to robiť v rôznych časových intervaloch. Ako informoval prostredníctvom ich oficiálneho účtu na Facebooku, prvou z nich je pieseň No Vacancy. Tú si priaznivci formácie môžu vypočuť napríklad na službe YouTube.

 

Na nahrávke pracovalo producentské duo Stargate a pôvodne ju aj s interpretom pripravili pre Selenu Gomez. "Nahrávanie sa nezačalo s cieľom urobiť pieseň pre OneRepublic. Vlastne sme sa snažili napísať skladbu v Gotyeho (novozélandský hudobník, pozn. red.) štýle pre Selenu. Ale keď som zaspieval refrén, cítil som, že je to tak správne. Nápad s textom začal pri myšlienke na moje deti a v tom som si uvedomil, že sa s ňou môže stotožniť každý," dodal interpret, ktorý s manželkou Genevieve vychováva dve deti - šesťročného Copelanda a dvojročného Milesa.

Ryan Benjamin Tedder je zakladajúcim členom OneRepublic, ktorá vznikla v roku 2003. Okrem neho ju momentálne tvoria Zach Filkins (gitara), Brent Kutzle (basgitara), Drew Brown (gitara a klávesy) a Eddie Fisher (bicie). Preslávili sa prvým singlom Apologize, s ktorým dobyli singlové rebríčky v Kanade, Nemecku či Austrálii. Tento hit im priniesol aj nomináciu na Grammy. Skladba sa nachádza na ich debutovej štúdiovke Dreaming Out Loud (2007), po ktorej vydali albumy Waking Up (2009), Native (2013) a spomínané Oh My My. Druhú nomináciu na Grammy získali vďaka skladbe If I Lose Myself (feat. Alesso).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona