Spevák Robo Šimko plánuje turné s muzikálom Aladin

NETKY.SK • 11 Január 2017, 13:22 • 2 min
Spevák Robo Šimko plánuje turné s muzikálom Aladin

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Robo Šimko popri skúškach a koncertoch s kapelou rozbehol ďalší hudobný projekt. Finalista tretej sezóny speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar skomponoval hudbu pre muzikál.

slovakia

left justify in out

„Jedného dňa mi zavolala režisérka a scenáristka Tánička Masníková, či by som jej nepomohol a nezložil hudbu do muzikálu Aladin, ktorý práve pripravuje v našom rožňavskom divadle Actores. Veľmi ma to potešilo a priznávam, že to bola pre mňa zároveň aj obrovská výzva, keďže je to moja prvotina,“ povedal pre agentúru SITA. Mladý hudobník skomponoval pre muzikál pätnásť skladieb.

 

„Všetky sú unikátne a zároveň prepletené do jedného celku. Vydali sme ich aj na samostatnom albume,“ uviedol Šimko.
Jeho srdcovkou je pieseň s názvom Bagdad. „Tá skladba má nádherný text, ktorý hovorí o tom, aké úžasné mesto Bagdad bolo, kým ho nerozbili isté svine, ktoré netreba menovať. Je to zároveň aj finále muzikálu a veľmi emotívna skladba,“ podotkol sympatický rodák z Rožňavy, kde predstavenie krátko pred Vianocami uviedli v premiére.


Okrem rodnej Rožňavy však plánujú s novinkou čoskoro vycestovať aj do ďalších slovenských miest. „Keďže som v divadle už zamestnaný a moja práca je aj jeho manažment, tak už teraz začínam plánovať Aladin tour. Konkrétne miesta a termíny ešte riešime a sme, samozrejme, otvorení všetkým ponukám od miest, obcí a divadiel. Veľmi radi s Aladinom kamkoľvek prídeme. Musia ho vidieť všetci na celom Slovensku aj v Čechách, ide o fakt nádherný, unikátny a perfektný projekt,“ podotkol Šimko, ktorý sám v muzikáli stvárnil jednu z ústredných postáv.

 

„V živote som nechcel byť farár, učiteľ a herec... Život ale prináša zmeny a neočakávané udalosti. V Aladinovi som si teda napokon aj zahral. Stvárňujem tam starého tisícročného džina, ktorý je celkom komický, rád si robí srandu a je úplný flegmatik, čiže to ani veľmi hrať nemusím. Stačí sa prezliecť do zamatových modrých šiat a zlatej čiapky,“ zasmial sa spevák.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies