Spevák Robo Opatovský predstavil skladbu Aleluja

NETKY.SK • 10 November 2016, 15:12 • 2 min
Spevák Robo Opatovský predstavil skladbu Aleluja

BRATISLAVA - Slovenský spevák Robo Opatovský predstavil v stredu prostredníctvom služby YouTube vianočnú pieseň Aleluja. Novinku zložil v spolupráci s hudobníčkou Ľubicou Čekovskou.

slovakia

left justify in out

"Ľubica to celé zaranžovala pre symfonický orchester a dievčenský spevácky zbor a orchester aj dirigovala. Dievčenský spevácky zbor dirigoval Adrián Kokoš. Pre mňa ako muzikanta to bol úžasný hudobný zážitok a skúsenosť. Keď som počul výsledok, mal som zimomriavky, znie mi to, akoby som počul anjelský zbor," prezradil rodák z Trnavy, ktorý zahrnie pieseň Aleluja na pripravovaný album Vianočné duetá.


Text novinky napísal bezpečnostný analytik Milan Žitný. Základ skladby tvorí obľúbená melódia hudobníkovej dcéry Hany. Ako spevácki hostia sa na skladbe predstavili Miroslav Dvorský a Barbora Švidraňová. "Je to veľmi pekná pesnička. Jednoduchosť je na nej to krásne a úprimné. Myslím, že naozaj vyjadruje pokoj a šťastie. Je to skladba, ktorá sa začína z jednoduchej krásnej melódie, a potom sa otvorí do veľkolepého trojhlasného spevu s orchestrom. Spolupracovalo sa nám naozaj príjemne a spontánne. Robo je jeden veľmi milý človek a veľký muzikant," skonštatoval Dvorský, s ktorým súhlasí aj jeho spevácka kolegyňa. "Spolupráca na tejto piesni bola fantastická. Robo s Ľubicou napísali krásny song, pán Žitný nádherný poetický text. Bolo mi cťou zúčastniť sa na nahrávaní. Verím, že skladba bude mať veľký úspech," doplnila Švidraňová.


Štyridsaťštyriročný spevák predstaví pieseň aj na Vianočnom turné, ktoré odštartuje 27. novembra v Batizovciach a následne sa zastaví v Prešove (28. novembra), Leviciach (4. decembra), Martine (5. decembra), Žiline (11. decembra), Košiciach (12. decembra), Bratislave (13. decembra), Trnave (18. decembra) a Topoľčanoch (19. decembra). Na koncertnej šnúre vystúpi aj Mária Čírová.


Robo Opatovský debutoval v roku 1997 albumom Robert Opatovský. Nasledovali nahrávky Nebol som zlý (1998) a Pravá tvár (2000). V rokoch 2002 a 2003 žil striedavo v Japonsku a na Slovensku. Počas tohto obdobia vznikol materiál na album Prílev energie, ktorý sa na trhu objavil v roku 2003. Na konte má tiež nahrávky V tom zvláštnom sne (2005), Swing & Latin (2006) či Vianočný album (2009).

 

Na poslednej menovanej štúdiovke sa nachádza aj dueto s Beátou Dubasovou s názvom Prvé Vianoce. V roku 2012 k nej pridal aj pokračovanie s názvom Vianočný album 2, ktoré obsahuje upravené verzie skladieb ako napríklad Santa Claus Is Coming To Town, Winter Wonderland či Driving Home For Christmas. V tom istom roku uviedol na trh aj eponymný album a predvlani štúdiovku Môj život. Minulý rok ponúkol album Robo Opatovský & Overtime.


Termíny Vianočného turné Roba Opatovského a Márie Čírovej:


27. novembra - Batizovce, Kultúrny dom
28. novembra - Prešov, Kino Scala
4. decembra - Levice, Hotel Astrum Laus
5. decembra - Martin, Kino Strojár
11. decembra - Žilina, Holiday Inn
12. decembra - Košice, Spoločenský pavilón
13. decembra - Bratislava, Istropolis
18. decembra - Trnava, Kino Hviezda
19. decembra - Topoľčany, Dom kultúry






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies